Cheerleading

Cheerleading on vauhdikas joukkuelaji, jossa yhdistyy akrobaattiset liikkeet, erilaiset hyppysarjat ja nostot. Lajista ei vauhtia puutu ja yhteishenki on korkealla. Cheerleading sopii niin tytöille kuin pojillekin.

Cheerleading-ryhmien ikäluokat menevät seuraavasti:

JekkuMikrot

5-7v. JekkuMikrot
 

JekkuMikrot on 5-7-vuotialle suunnattu ryhmä, jossa harjoitellaan cheerleadingin alkeita. Harjoituksissa opitaan uutta erilaisten ratojen ja leikkien myötä. Kauden aikana keskitytään perusmotorisiin taitoihin sekä aloitetaan akrobatian turvallinen harjoittelu. Harjoitukset koostuvat alkulämmittelystä, taitoharjoittelusta, radoista, leikeistä ja liikkuvuusharjoittelusta. JekkuMikroissa opetellaan myös cheerleadingiin kuuluvia lyhyitä tanssipätkiä sekä turvallisesti pieniä pyramiideja. 

JekkuMinit 8-12v. alkeet

 
8-12v. JekkuMinit

JekkuMinit alkeissa opetellaan cheerleadingin perustaitoja. Ryhmissä harjoitellaan monipuolisesti nostoja, akrobatian perusteita, tanssia, pieniä pyramideja sekä voimaa- ja liikkuvuutta. Harjoituksissa opitaan erilaisten leikkien, ratojen ja taitoharjoittelun kautta. Haluamme luoda kannustavan ympäristön, jossa lapsella on turvallista oppia uutta. 

JekkuMinit 8-12v. edistyneet

 
8-12v. JekkuMinit

JekkuMinit edistyneet ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa. Ryhmään siirtyessä toivomme, että lapsi osaa jo akrobatian perusteita ja on harrastanut cheerleadingiä aikaisemmin. Edistyneet ryhmässä päästään opettelemaan akrobatiaa ja sen lisäksi lajille ominaisia liikkeitä kuten stuntteja eli nostoja, pyramideja, tanssia ja käsiliikkeitä. Harjoituksissa keskitytään turvalliseen ja monipuoliseen lajiharjoitteluun sekä yhdessä hauskanpitoon. 

JekkuMinit 8-12v. taitoryhmä

 
8-12v. JekkuMinit

JekkuMinit taitoryhmä harjoittelee 3 kertaa viikossa. Ryhmässä harjoitellaan cheerleadingin lajiliikkeitä, kuten akrobatiaa, stuntteja eli nostoja, pyramideja sekä erilaisia tanssisarjoja. Ryhmä harjoittelee tavoitteellisesti kohti kisavaatimuksia. Taitoryhmään ilmoittautuessa tulee osata jo akrobatian perusteet, kuten käsilläseisonta ja kärrynpyörä. Ryhmässä keskitytään turvalliseen harjoitteluun ja luodaan yhdessä kannustava ilmapiiri oppimiselle. 

Varusteet: Treenivaatteina käyvät mitkä tahansa joustavat urheiluvaatteet. Käytämme harjoituksissa valkoisia cheer-kenkiä, jotka tulee olla hankittuna mahdollisimman pian kauden alettua. Teemme myös mahdollisesti ryhmälle yhteisiä varustehankintoja, joihin toivomme ilmoittautuvien sitoutuvan.