top of page

Vastuullisuus

Voimisteluseura Helsinki on Olympiakomitean huippu-urheilun tähtiseura ja sitoutunut Olympiakomitean ja Voimisteluliiton vastuulliseen urheiluun. 

Vastuullisuuden osa-alueet:

Et ole yksin -palvelu

Et ole yksin on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa. Autamme epäasiallisen käytöksen, häirinnän, väkivallan tai kiusaamisen kohteeksi joutunutta ja hänen läheisiään.

Voit soittaa tai chatata luottamuksellisesti palvelussa aikuisen kanssa. Älä jää yksin vaan uskalla hakea apua. 

etoleyksin_toimintaohje_banneri_1000x400_uudetajat.png
EtOleYksin.jpg
Et ole yksin
Epäasiallinen käytös

Epäasialliseen käytökseen puuttuminen

epäasiallinen käytös_voimistelija.huoltaja.png

Tähtiseuratoiminta

Voimisteluseura Helsinki on Tähtiseura!

Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseuroissa. Voimisteluseura Helsinki lasten ja nuorten ja huippu-urheilun tähtiseura. 

Tähtimerkki on urheiluseurojen yhteinen laatutunnus, joka viestii seuran laadukasta ja vastuullisesta toiminnasta. Tähtimerkin saavuttaneet seurat täyttävät Tähtiseura-ohjelman laatutekijät. Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen kehittämä laatuohjelma, joka tukee suomalaista urheiluseuratoimintaa ja sen elinvoimaa.

Tähtimerkin omaavat seurat ovat seuratoiminnan edelläkävijöitä. Tähtiseurat ovat toimintatavoiltaan moderneja, innovatiivisia ja vastuullisia toimijoita. Tähtiseuroissa yhteisöllisyys on toiminnan kulmakivi. Seuran jäseniä kuullaan ja kannustetaan tasavertaisesti sekä toivotetaan uudet liikkujat tervetulleiksi mukaan toimintaan. Lähes 600 seuraa – 45 eri lajista – omaa Tähtimerkin. Ennen Tähtimerkki-tunnusta seurat käyvät läpi Tähtiseura-laatuohjelman kehittämisen polun, jonka päätteeksi seura auditoidaan. Auditoinnin jälkeen seuralle myönnetään Tähtimerkki-laatutunnus. Tähtiseura-laatuohjelman kehittämisen polku on avoin kaikille urheiluseuroille. Tähtimerkin saaneet seurat muodostavat yhdessä Tähtikuvion, jossa jokainen seura loistaa kirkkaana omalla tasollaan. Yhdessä Tähtiseurat edistävät laadukasta ja vastuullista urheiluseuratoimintaa suomalaisella seurakentällä.

tÑhtiseura_lajiliitot_lapset_ja_nuorethuippu_voim_rgb_72dpi (1).png
Tähtiseuratoiminta
bottom of page