Trampoliinivoimistelu

Trampoliinivoimistelun harjoittelu

Trampoliinivoimistelun ryhmissä harjoitellaan kilpatrampoliinilla, DMT tuplaminitrampoliinilla ja tehdään oheisharjoitteita hyödyntäen monipuolisesti telinevoimistelusalia.

Yksilötrampoliini Kilpatrampoliini on suorakaiteen muotoinen ja kooltaan noin 3 x 5 metriä. Yksilökilpailussa voimistelija suorittaa trampoliinilla kaksi sarjaa, joissa on molemmissa kymmenen liikettä ilman välihyppyjä hypättynä. Synkrokilpailussa kaksi voimistelijaa suorittaa samat sarjat vierekkäisillä trampoliineilla mahdollisimman samanaikaisesti.

 

DMT

Trampoliinivoimisteluperheeseen kuuluu myös DMT eli tuplaminitrampoliini, jolla tehdään juoksuvauhdin jälkeen kaksi liikettä, joista jälkimmäinen tullaan alas patjalle. "Demi" on kuin kaksi pikkutramppaa yhdistettynä.

Ryhmät

 


Valmennusryhmä 1 
Trampoliinivoimistelun valmennusryhmä 1 on tarkoitettu ryhmään valituille kilpatoiminnasta kiinnostuneille voimistelijoille, joilla on trampoliinivoimistelun perusteet jo hyvin hallussa. Edetään systemaattisesti vaikeampiin liikkeisiin ja sarjoihin.
Kilpailuluokat 2-4

Valmennusryhmä 2
Trampoliinivoimistelun valmennusryhmä 2 on tarkoitettu ryhmään valituille kilpatoiminnasta kiinnostuneille voimistelijoille, joilla on trampoliinivoimistelun perusteet vähitellen hallussa, ja haluavat vähitellen aloittaa kilpauran.

Kilpaileminen aloitetaan vasta kun voimistelija on siihen valmis. Kilpailuharjoitusta voi hakea myös harrastekisoista jotka ovat leikkimielisiä mukavia tapahtumia. Muutoin kilpaileminen aloitetaan 1 luokasta jossa on kaksi pakollista perusliikkeisiin perustuvaa sarjaa.
Kilpaluokat 1-2

Molemmissa valmennusryhmissä harjoitellaan myös DMT:llä.

Mukaan valmennusryhmään

Trampoliinivoimistelun yhteyshenkilö:

Helene Javén:
vsh.helene@gmail.com