Trampoliinivoimistelu

Trampoliinivoimistelu soveltuu kaikille harrastus- tai kilpalajiksi. Maailman parhaat trampoliinihyppijät hyppäävät jopa kahdeksan metrin korkeuteen. Kuinka korkealle sinä uskallat?

Harrasteryhmien harjoituksissa tutustutaan trampoliiniin harrastuksena. Koska trampoliinivoimistelu rasittaa selkää ja jalkojen niveliä, niin harjoitukset sisältävät myös harrasteryhmissä aina alkuveryttelyn, venyttelyä ja voimaharjoitteita sekä perusvoimistelua. Samalla harjoitellaan ketteryyttä, koordinaatiota ja lajitaitoa. Kilpatrampoliinit heittävät huomattavasti eri tavalla kuin pihatrampoliinit ja siksi on huolehdittava ensin perusosaaminen kuntoon.

 

JekkuTramppa

7-10v. JekkuTramppa

Liikkeiden oppiminen ja eteneminen harrastetasolla ei vaadi suurta notkeutta eikä voimaa. Trampoliinivoimistelu kehittää tasapainoa ja koordinaatiota ja vahvistaa erityisesti keskivartalon lihaksia. Harjoittelu trampoliinilla aloitetaan perushypyistä edeten vähitellen vaikeampiin liikkeisiin. Uudet liikkeet perustuvat aina aiemmin opittuihin, teknisesti ja turvallisesti hallittuihin perusliikkeisiin. Eteneminen on siis portaittaista ja tapahtuu harrastajan omaan tahtiin.

Trampoliinivoimistelu

 
Trampoliinivoimistelu

Trampoliinivoimisteluryhmiin edetessä tulee harrastajan osata jo trampoliinin perusteet. Parhaiten ne oppii JekkuTrampparyhmissä. Trampoliinivoimisteluryhmissä edetään kohti vaativampia temppuja erilaisten harjoitteiden ja taitoharjoittelun kautta. Ryhmien harjoituksiin kuuluu myös perusvoimistelu liikkeitä, voimisteluakrobatiaa, lajinomaista voimaharjoittelua ja venyttelyä. 

TemppuTramppa

TemppuTramppa 
 

Ryhmä on tarkoitettu nuorille, jotka haluavat päästä kokeilemaan trampoliinivoimistelua, mutta eivät ole kiinnostuneet kilpailemisesta.

Tempputramppassa harjoitteleminen on vapaampaa kuin kilpapuolella. Treeneissä voit kehittää vapaasti juuri niitä taitoja, mitä itse haluat ja opetella niitä temppuja, joista olet jo pitkään unelmoinut. Ryhmän harjoituksissa on tarkoitus pitää hauskaa ja oppia uutta!

Aikuisten trampoliinivoimistelu

Trampoliinivoimistelu
 

Trampoliinivoimistelun voi aloittaa myös aikuisena. Aikuisten ryhmissä keskitytään hyvään perusliikkeiden hallintaan ja lähdetään opettelemaan trampoliinivoimistelun perusteita. Lajin parissa kehittyy niin tasapaino,vartalonhallinta kuin kuntokin. Laji vaatii rohkeutta, mutta harjoittelu on turvallista osaavien valmentajiemme johdolla.