top of page

Parkour ja trikki

Parkour

Parkour on loistava laji kehonhallinnan, aerobisen sekä anaerobisen kestävyyden kehittämiseen. Sitä voi harrastaa melkein missä vain, joka tekee siitä hurjan hauskaa!

 

Parkour-tunneilla on tarkoitus oppia käyttämään kehoa monipuolisesti ja hallitusti. Tunneilla opetellaan erilaisia alkuperäisiä ja muista lajeista lainattuja liikkeitä, kuten hyppyjä, alastuloja, ylityksiä, alituksia, kiipeämistä, seinäjuoksua- ja ponnistuksia. Kyseessä on fyysisesti vaativa laji, johon tarvitaan myös staattista ja dynaamista tasapainoa, kestävyyttä, voimaa, sekä liikkuvuutta. Tunneilla pyritään harjoittamaan näitä ominaisuuksia. Tunnit sisältävät hyvät lämmittelyt ja venyttelyt loukkaantumisriskin vähentämiseksi.

 

Seuramme harrastajien pelisäännöt koskevat myös Jekkuparkour-ryhmissä toimijoita. Mikäli valmentajamme havaitsevat haasteita pelisääntöjen seuraamisessa, olemme yhteydessä vanhempiin ja suosittelemme mahdollisesti toista ryhmää. Pyrimme parhaamme mukaan turvaamaan kaikille innostuneille harjoittelijoille turvallisen ja rauhallisen oppimisympäristön. Tunnit sopivat sekä pojille että tytöille.

 

Jekkuparkour

Jekkuparkour

Jekkuparkour AVOIN

 

Ryhmä soveltuu parkourista kiinnostuneelle, mutta osaamista ei tarvitse vielä olla. Yhteisten lämmittelyiden ja venyttelyiden lisäksi valmentaja järjestää harrastajille erilaisia harjoittelupisteitä ja vaihtelevia haasteita, joita harrastajat voivat halutessaan kokeilla. Harrastaja saa myös harjoitella omia liikkeitä valmentajan avustuksella. Harjoitukset ovat vapaamuotoisempia kuin muissa parkour-ryhmissä ja niissä keskitytään ennen kaikkea tuomaan liikkumisen iloa, nauttimaan liikkumisesta yhdessä kaverien kanssa, tarjoamaan paremmat mahdollisuudet juuri itseä kiinnostavien liikkeiden harjoitteluun ja kehittämään ryhmässä toimimisen taitoja.

Jekkuparkour 

 

Tässä ryhmässä harjoitellaan parkourin perusliikkeitä ja edetään vaikeampiin sitä mukaan, kun edelliset helpommat on opittu. Ryhmään voivat osallistua kaikki, oli sinulla kokemusta parkourista tai ei. Harrastaneet voivat hioa aikaisempia liikkeitä paremmiksi ja uudet harrastajat keskittyvät perusliikkeiden harjoitteluun.

Tunnit sisältävät lämmittelyiden ja venyttelyiden lisäksi pisteitä, joissa harjoitellaan erilaisia liikkeitä sekä voimaharjoittelua. Tunnit voivat sisältää myös vapaa-aikaa, jolloin osallistujat pääsevät halutessaan harjoittelemaan omia liikkeitään.

 

Jekkuparkour EDISTYNEET

 

Ryhmä sopii parkouraajille, joilla on erityistä kiinnostusta lajissa kehittymiseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun. Ryhmäläisiltä odotetaan parkourin perustaitojen hallintaa yhtenäisemmän taitotason varmistamiseksi. Oletuksena on, että parkouraaja osaa ainakin seuraavat liikkeet edes jotenkin:

  • kuperkeikat eteen ja taakse

  • Roll - rolli

  • (lentokuperkeikka)

  • (Dive Roll - “lento”rolli)

  • kärrynpyörä

  • Step/Safety Vault - askelylitys

  • Speed Vault - vauhtiylitys

  • (Monkey Vault - apinaylitys)

  • Wall Run - seinäjuoksu

  • Tic Tac - ponnistus seinältä

Kauden aikana kertaamme jo opittuja liikkeitä sekä opettelemme uusia taitoja. Lämmittelyiden ja venyttelyiden lisäksi harjoitukset sisältävät myös taito-osioita ja voimaharjoitteita.

Tähän ryhmään voi ilmoittautua vain oman valmentajan suosituksesta tai erillisen testikerran jälkeen valmentajan suosituksesta.

bottom of page