top of page

Parkour ja trikki

Parkour on urbaani urheilulaji, jossa kehittyy tasapaino, kehonhallinta sekä rohkeus. Parkourissa liikutaan paikasta toiseen sulavasti hyödyntäen monipuolisesti erilaisia liikkumistapoja. Jekkuparkourissa harjoitukset koostuvat erilaisista radoista ja harjoitteista, joiden myötä opetellaan turvallisesti ja hauskasti parkourin perustaitoja. Harjoituksissa myös tehdään lajinomaista voimaa, sekä harjoitellaan liikkuvuutta. Parkour sopii niin tytöille kuin pojillekin ja on taatusti hauska tapa liikkua. 

Jekkutrikissä opetellaan erilaisia temppuja kuten voltteja, flikkejä ja erilaisia temppuyhdistelmiä. Tärkeä osa lajia on hyvät kehonhallinnan perusteet, jotta temppujen harjoittelu on turvallista. Osana tunteja ovatkin erilaiset kehoa vahvistavat harjoitteet. Lisäksi tunneilla harjoitellaan uusia temppuja ja hiotaan jo osattuja liikkeitä paremmiksi. Harjoituksissa tärkeää on kannustava ilmapiiri, sillä jokainen temppuilee omalla tyylillä. Jekkutrikki sopii tytöille sekä pojille ja jokainen osallistuja etenee omien taitojensa mukaisesti.

Jekkuparkour

Jekkuparkour

Tunneilla harjoitellaan parkourin perusteita ja ikätasoon sopien lisätään vaikeutta harjoitteluun. Parkourissa kehittyy hyvä tasapaino sekä kehonhallinta ja se onkin oiva tapa liikkua. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, radoista, taitoharjoittelusta sekä voima- ja liikkuvuusharjoittelusta. Tunneilla pidetään hauskaa ja opitaan myös leikinomaisesti. 

Mikä hauskinta, tunneilla opittuja taitoja voi harjoitella myös lähimaastossa sekä leikkipuistoissa. Tule mukaan hauskaan harrastukseen!

Jekkutrikki

Jekkutrikki

Trikki engl. "trick" eli temppu. Trikkitunneilla harjoitellaan paljon erilaisia ja monipuolisia temppuja eri lajeista. Tunneilla on tarkoitus opettaa kehonhallintaa ja innostaa nuoria itsekehittymiseen ja oppimiseen. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, taitoharjoittelusta, radoista sekä voima- ja liikkuvuusharjoittelusta. Painopiste harjoittelussa on turvallisuudessa ja harjoituksissa viihtymisessä. 

bottom of page