Telinevoimistelu

Telinevoimistelu on perinteikäs laji, jossa harjoitellaan nimensä mukaisesti eri telineillä. Tarjoamme telinevoimistelua 3 vuotiaista alkaen ja aina aikuisten ryhmiin saakka. 

Tarjoamme telinevoimistelun ryhmiä kaikissa saleissamme. Jekkukoulu tunnit toimivat voimistelukoulun periaatteella.

 

 

Telinevoimisteluryhmien ikäluokat menee seuraavasti:

 

 

 

Alle kouluikäiset

ALLE KOULUIKÄISET JEKKUKOULUSSA

Jekkukoulussa harjoitellaan liikunnan- ja voimistelun perustaitoja monipuolisten leikkien, pelien, ratojen ja harjoitteiden avulla.

Tunnin aikana harjoitetaan mm. tasapainoa, liikkuvuutta, kehonhallintaa, koordinaatiota ja ryhmässä toimimista, sekä tutustutaan eri telineisiin. Tunti tukee lapsen liikunnallista ja motorista kehitystä voimistelun avulla. Tunnilla tutustutaan erilaisiin telineisin ja välineisiin leikkiä kuitenkaan unohtamatta. Ryhmissä tutuksi tulee voimistelun perusasennot: kupit, kaaret, taivutukset, sillat, kerät sekä taitot.

 

Alle kouluikäisten ryhmissä on yleensä yksi ohjaaja 5-7 lasta kohden. Jos lapsia on enemmän, on ryhmässä 1-2 apuohjaajaa. 

alle kouluikäiset.jpg
 
 

Kouluikäiset

KOULUIKÄISET JEKKUKOULUSSA

Kouluikästen ryhmissä harjoitellaan motorisia taitoja, perusliikuntataitoja ja lajitaitoa. Harjoituksissa opetellaan uutta leikkien, ratojen ja taitoharjoittelun kautta. Harjoitukset koostuvat muun muassa lämmittelystä, venyttelystä, tasapainoilusta ja harjoitteista hypyssä, nojapuilla, puomilla, permannolla ja trampoliinilla. Jekkukoulussa tavoitteena on kehittää kehonhallintaa, tasapainoa, nopeutta, koordinaatiota sekä ryhmässä toimimisen taitoja.

Ryhmissä kerrataan voimistelun perusasennot: kupit, kaaret, taivutukset, sillat, kerät sekä taitot. Lisäksi opetellaan kärrynpyörää, käsilläseisontaa, voltteja ja paljon muuta! 

Nuoret

 
Nuorten telinevoimisteluryhmät

Nuorten ryhmissä harjoitellaan kohti vaikeampi liikkeitä, perusteita unohtamatta. Nuorten ryhmissä harjoitellaan myös voimantuottoa ja keskitytään hyvään liiketekniikkaan, jotta harjoittelu on turvallista. 

Tärkeimmät tavoitteet harjoituksissa ovat oppiminen ja viihtyminen. On tärkeää, että jokaisessa harjoituksessa syntyy onnistumisen kokemuksia ja liikkumisen riemua.

Pääpaino on harjoittelussa, joka huomioi jokaisen yksilöllistä yrittämistä ja edistymistä. Harjoituksissa keskitytään toimintaan, ei lopputulokseen. Toiminta on sisällöllisesti monipuolista, ja nuoren kehitystä tukevaa. 

12-18-vuotiaiden ryhmässä pääsee tutustumaan eri telineisiin poikien puolella (permanto, hevonen, renkaat, hyppy, nojapuut, rekki, volttirata ja trampoliinit) ja tyttöjen puolella (hyppy, puomi, nojapuut, permanto, volttirata ja trampoliinit) sekä kuntoilemaan, kehittämään tasapainoa, lihasvoimaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä tietenkin pitämään hauskaa!

Aikuiset

Aikuisten telinevoimisteluryhmät

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa voimistelua! 

 

Aikuisten ryhmissä aloitetaan perusteita ja kehitytään kohti vaikeampia liikkeitä. Tarjoamme aikuisille myös jatkoryhmiä, joissa painopiste on vaikeammissa liikkeissä ja lajityypillisessä voimaharjoittelussa. 

 

Aikuisten harjoitukset koostuvat yhteisestä lämmittelystä, lajiosuudesta ja voima sekä liikkuvuus osiosta. Keskitymme aikuisten kanssa hyvään perustekniikkaan joka takaa turvallisen liikekehittelyn. 

aikuiset.jpg